Stukkies

Er bestaat niet zoveel leuk samenspelmateriaal voor drummers, maar het Drumlesboek brengt daar verandering in. Alles wat je in de eerste hoofdstukken hebt geleerd kun je aan publiek laten horen in de stukkies. Er zijn vier één persoons stukkies en tien duetten. Maar ook de eerste vier stukjes kun je met z’n tweeën tegelijk of in vraag-antwoord vorm. Hier een fragment van het eerste stukkie:

Fragment Ga Je Mee Pannenkoeken Eten?

De duetten beginnen ook eenvoudig. De leerling leert verschillende partijen tegen elkaar in te spelen:

Fragment Drumstel Jeweetwel

Veel van de figuren uit het hoofdstuk Duizendpoten komen voor in de duetten:

stukkies03

Bij de duetten zie je ook wat de andere drummer doet. Vind je het makkelijker om te spelen van een blad waar alleen partij 1 of 2 op staat, dan kun je deze als je het boek hebt gekocht gratis bij Imre Kruis opvragen.

stukkies04

Je bent helemaal vrij om samen met je leraar extra herhalingen of improvisaties in te bouwen zodat de stukkies nog mooier worden. De stukkies zijn uitstekend geschikt als voorspeelmateriaal op een weeksluiting of voorspeelavond. Ze zijn in veel gevallen veel leuker dan een stukje meespelen met een cd. Dat is  reuze knap om te zien, maar soms wel een beetje saai.

Het stuk ‘Octopus’ staat ook in het boek:

Op de videopagina vind je nog veel meer filmpjes van stukkies. Bekijk ook wat er in de hoofdstukken Gerommel op de Trommel en Duizendpoten staat.